SOVE

Kårstua

På Skattebøl Fjellgård er det plass til flere gjester. Et av de koseligste stedene å sove på gården er den røde ‘Kårstua’ på tunet. Dette er et gammelt tømmerhus med peis og 4 senger, en dobbeltseng og to enkeltsenger på loftet. Døren til stuen har gamle malerier, og over en peis maler noen ord med visdom av livet.

 


Nyset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søker du etter fred og ro i fjellet, kan du leie en av gårdens gamle støler. Selv om stølen ligger på samme sted som for hundre år siden når budeia dro opp med kuer og geiter,  er standarden modernisert. Man bor i uberørt natur og det er ikke innlagt strøm i området. Man har likevel god komfort med innlagt vann og strøm fra solceller og batteri. Det er også en vedfyrt badestamp med adgang direkte fra terrassen. Stølen ligger vakkert til omkranset av skog og gamle steingjerder, og med utsikt mot flere små fjellvann og fjellene innover, blant annet Skogshorn i Hemsedal.

Det er plass til 8 personer på to soverom med dobbeltseng, og ett soverom med køyeseng og hems. Stølen har en ny og en gammel del, med to store, koselig peiser som holder det godt og varmt.

Stølen ligger ca 1000m.o.h med gode skiforhold, ca 20-minutters kjøretur fra Skattebøl gård og Ål sentrum. Sommerstid kan man kjøre helt inn. Vinterstid kan man kjøre delvis inn, men må gjøre de siste 6 km på ski eller med snøskuter.  Vi er behjelpelige med transport. Det er en kort vei til gårdens private fiskevann, turterreng og langrennsspor vinterstid.


Rødungen

Rødungen er en enklere støl, såkalt langestøl, som ligger midt i flott jaktterreng for småvilt. Denne stølen har enkel standard uten innlagt vann eller strøm. Det er delvis bilvei, siste delen må man ta til fots eller med båt. Gode fiskeforhold i Rødungen som ligger rett ved stølen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stabburet

 

Det røde og hvite stabburet nedenfor hovedhuset er over hundre år gammelt og har plass til seks overnattingsgjester sommerstid.