Kårstua

På Skattebøl Fjellgård er det plass til flere gjester. Et av de koseligste stedene å sove på gården er den røde ‘Kårstua’ på tunet. Dette er et gammelt tømmerhus med peis og 4 senger, en dobbeltseng og to enkeltsenger på loftet. Døren til stuen har gamle malerier, og over en peis maler noen ord med visdom av livet.

 


Nyset

Ønsker du mer fred og ro, kan du leie en av gårdens gamle støvler. Nyset, som i sin tid ga hus til både mennesker og feer, har nylig blitt renovert til en mer moderne standard. Stølen ligger vakkert til med skogen som en nærliggende utsikt over Skogshorn i Hemsedal og flere dammer under stallene. Det er vann og elektrisitet, trefyrte badestamp med direkte tilgang fra terrassen, og sover 10 personer. Den gamle delen av stallet holdes, med en stor koselig peis, solide takskinner i taket og små vinduer.

Stølen er ca 1000m.o.h med gode skiforhold. Stølen ligger en 20-minutters kjøretur fra Skattebøl gård og Ål sentrum. Det er veien helt, men når det er mye snø, er det mulig at snøskutertransport er den siste biten. Det er en kort vei til gårdens private fiskevann, tursti og skibakker.


Rødungen

Rødungen er en enklere støl, såkalt langestøl, som ligger midt i flott jaktterreng for småvilt.

 

 

 


Stabburet

Det røde og hvite stabburet nedenfor hovedhuset er over hundre år gammelt og har plass til seks overnattingsgjester sommerstid.